zondag 24 februari 2013

Ibanez RC320

Ibanez RC320


Algemene informatie

De Ibanez RC320 is een echte rock-gitaar met vintage invloeden en/of kenmerken. De RC staat voor Roadcore. Daarmee is deze Ibanez niet zoals we de meeste gitaren kennen van dit merk. Dit is een heel andere gitaar dan de Ibanez gitaren met de felle kleuren. Dit wat betreft zijn uiterlijk, en zeker ook wat betreft de klank van deze Roadcore.
Nu is het zeker niet zo, dat het merk Ibanez alleen maar fel gekleurde gitaren maakt. Ook hebben ze signature modellen gemaakt voor onder ander George Benson.



Ibanez Roadcore320
Ibanez Roadcore320


Bouw

De hals is bevestigd met vier stevige schroeven en halsplaat vastgemaakt aan de body. Verder is de hals gemaakt van een stuk maple. Deze hals is iets minder breed dan van de meeste Ibanez gitaren. De toets bestaat uit rosewood, en is samen met de 22 frets netjes afgewerkt.
De body is afgewerkt met een ivoorkleurige binding, die verder geen uitsparingen heeft voor buik, borst of arm. Men gebruikt alleen mahonie voor deze dubbel gebonden "slab " body.
Om de hoogste noten makkelijk te kunnen te spelen op deze roadcore, is deze gitaar voorzien van een dubbele cutaway. Verder is het een " stringh trough body " constructie. Als men de snaren wil vervangen moet men deze vanaf de achterkant door de body heen geleiden.
Ibanez RC320
Ibanez RC320

Brug

Voor de stemvastheid van de gitaar hebben ze een brug geplaatst van een massieve constructie, zonder bewegende onderdelen. Hierdoor hoef je deze gitaar maar zelden bij te stemmen. Op de stemmechanieken van de Ibanez RC320 staat niets vermeld, vermoedelijk zijn ze van Ibanez zelf.
Om de humbuckers zitten chromen pickupringen. Wat wel weer opmerkelijk is dat er op de volume en toon knoppen geen cijfers staan, zodat men niet precies weet hoe ver de knoppen open staan. Wel zijn de knoppen net als de pickupringen van chroom.

Ibanez RC320
Ibanez RC320


Conclusie

De output is niet zoals men gewend is van de meeste rockgitaren van Ibanez. De output van de Ibanez Roadcore320 knalt niet zo hard vanuit de versterker zoals men meestal gewend is. Maar de klank van deze gitaar is zeker goed in balans.
Deze Ibanez RC320 kost in de winkel plusminus 450 euro, daarmee is de prijs en kwaliteit wat men er voor krijgt, zeker goed te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten