maandag 23 maart 2015

Eastman Guitars

Eastman Guitars


Historie

Sinds 1992 bestaat het bedrijf Eastman snaren. De firma is opgericht in de Verenigde Staten door Qian Ni.
In de tijd van oprichting, was Qian Ni een muziekstudent. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Boston.
De bedrijf Eastman maakt verschillende muziekinstrumenten. In het begin bouwde men alleen violen, later kwamen daar de mandolines, ukeleles, banjo's en gitaren bij.

Eastman logo
Eastman logo

Bejing

De muziekinstrumenten bouwer Eastman heeft een eigen fabriek in China. In de fabriek die in Bejing gevestigd is, maakt men muziekinstrumenten. Men krijgt het daar voor elkaar om hoogwaardige en kwalitatieve goede muziekinstrumenten met de hand te bouwen. Men is vooral bekend om het feit, dat men een geheel massief gebouwde gitaar tegen een betaalbare prijs aan kan bieden.
De gitaarbouwer Eastman werkt samen met een paar ontwerpers, waardoor er op een gegeven moment nieuwere ontwerpen op de markt zijn gekomen.

Eastman gitaren
Eastman gitaren

Eastman Guitars

Eastaman Guittars is de jaren negentig begonnen met het bouwen van " vintage "gitaren. Later heeft men het assortiment akoestische gitaren uitgebreid met andere modellen. Men bouwt nu de zogenaamde "hollowbody's ", en de andere bestaande modellen van akoestische gitaren. Ook bouwt Eastman Guitars al elektrische gitaren.
In tussen heeft Eastman Guitars een goede naam opgebouwd. Het merk Eastman begint al aardig een begrip te worden onder de gitaarspelers. De gitaren van Eastman worden dan ook steeds populairder. Zo langzamerhand worden de gitaren van Eastman gebruikt in de huiskamer als zowel op het podium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten