donderdag 2 april 2015

Eastman AC 320

Eastman AC 320


Algemene informatie

De Eatman AC 320 is een akoestische gitaar, een dreadnought model. Deze Eastman gitaar wordt gebouwd in de fabriek van Eastman Strings. Deze fabriek staat in Bejing. Men bouwt daar onder ander deze met de hand gebouwde dreadnought.
De gitaarbouwer Eastman heeft al een aardig goede reputatie opgebouwd. Men bouwt de meeste gitaren met de hand, en ze gebruiken daarvoor goede materialen. Vanaf de 300 serie van Eastman worden de gitaren gebouwd met een massieve body.
Verder wordt deze Eastman afgeleverd in een gitaarkoffer. Ook hier wordt niet op bezuinigd, men krijgt de Eastman AC 320 afgeleverd in een zeer luxe uitgevoerde koffer.

Eastman AC 320
Eastman AC 320

Bouw

De Eastman AC 320 is een akoestische gitaar, waarvan de body geheel massief is. Zowel het bovenblad, achter en zijkanten zijn van massieve houtsoorten. Het bovenblad is gemaakt van massieve sparren ( solid spruce top ). Voor de zijkanten en achterkant heeft men gekozen voor massief sapeli  (solid saplese ).
Aan de bouw van de Eastman gitaren wordt er extra aandacht besteed. Met name geldt dit voor het verstevigingsprofiel, die onder het bovenblad zit.  Bij veel gitaren, met de name de goedkopere, is dit een zogenaamde X-ontwerp. Bij de Eastman gitaren wordt het verstevigingsprofiel met de hand in een golvende  vorm geslepen. Hierdoor kan het geluid op een natuurlijke manier langs het hout zijn weg vinden. Hierdoor krijgt men een stabielere geluid uit de body. Omdat de geluidsgolven niet onderbroken worden door bijvoorbeeld ruwe en hoekige onderbrekingen.
Verder is deze Eastman AC 320 afgewerkt met hoge glans nitro cellulose lak. Deze lak wordt alleen bij de duurdere gitaren gebruikt. En in het verleden alleen door de gitaarbouwer Gibson. Door de gitaar af te lakken met de bekende nitro cellulose lak, komt het heldere geluid nog beter uit de klankkast van de Eastman.
Verder heeft men de body van deze Eastman afgewerkt met een ivoor kleurige kunststof binding van 5 lagen. Voor de brug van de Eastman AC 320 hebben ze Rosewood gebruikt.

Eastman AC 320
Eastman AC 320

Kop

Op de traditionele kop van de Eastman AC 320 hebben ze verchroomde Gotoh stemmechanieken gemonteerd. Voor de hals van deze dreadnought hebbeb ze gekozen voor Mahonie. De Ebbenhouten toets is voorzien van 20 fretten, die weer ingelegd zijn met "pearl dot ".
Verder wordt deze gitaar afgeleverd met snaren van D'Addario. De topkam is van been, wat nog maar weer eens aangeeft dat, men goede materialen gebruikt.

Eastman AC 320 in gitaarkoffer
Eastman AC 320 in gitaarkoffer

Conclusie

Voor iets meer dan 600 Euro heeft men een kwalitatieve een uitstekende  gitaar. Men krijgt hiervoor een met de hand gebouwde gitaar, met een massieve body. De bouwer heeft alleen maar uitstekende materialen gebruikt voor deze Eastman AC 320. En dan ook nog afgelakt met de nitro cellulose lak.
Verder krijgt men deze dreadnought aangeleverd in een hele sjieke afgewerkte gitaarkoffer.
Ik ben zelf al een paar jaar in het bezit van de Eastman AC 320, een geweldige gitaar. Ik ben er dan ook zeer content mee. Elke dag pak ik met veel plezier deze topper van Eastman.
De gitaar speelt fantastisch en heeft een mooie heldere klank. Voor deze betaalbare prijs heeft men een topper van een gitaar in zijn bezit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten