zaterdag 22 juni 2013

Kustom Defender V30



Kustom Defender V30



Algemene informatie

De Kustom Defender heeft een zeer klassieke uitstraling. Dit komt zeer zeker door de vormgeving en door middel van het gebruik van de kleuren zwart, zilver en grijs. Wat betreft de bouw en uiterlijk is deze buizenversterker zeer klassiek, echter heeft men er wel een aantal moderne functies aan toegevoegd. Deze versterker weegt 16,6 kilogram. Het leuke van deze versterker is, dat deze gebruiken is als een EL34 of als 6L6 versterker. Vanuit de fabriek worden er EL 34 -lampen in gezet, maar men kan deze ook omwisselen voor 6L6-lampen. Echter is het dan wel belangrijk om met de bias-switch te gebruiken om de type lamp te wijzigen.


Kustom Defender V30
Kustom Defender V30


Bouw

De Kustom Defender is gebouwd met stevige wanden en heeft metalen stoothoeken. Boven op de versterker zit het bedieningspaneel die is voorzien van oerdegelijke knoppen en schakelaars. Deze stevige draaiknoppen en schakelaars hebben een zware weerstand.
De gehele bouw en afwerking is dan ook zeer netjes te noemen.

bedieningspaneel Kustom Defender
bedieningspaneel Kustom Defender

Bedieningspaneel

Boven op het paneel kan men de gitaar inpluggen in de input. Het bedieningspaneel is voorzien van een rij met 8 draaiknoppen. Ook zitten er nog twee kleine schakelaars ( bright en master bypass ) op. De twee grotere schakelaars zijn ervoor om de power en standby te regelen.
Aan de achterkant van de versterker zit een dubbele speaker output. Allen wordt er een al gebruikt voor de ingebouwde speaker, de tweede kan men gebruiken om een tweede speakerkast aan te sluiten. Verder zit er nog een aansluiting voor een foot-switch.


achterkant Kustom Defender
achterkant Kustom Defender

Klank

De Kustom Defender V30 levert via een enkele 12"Kustom Celeston speaker een vermogen van 50 Watt. Wanneer de lampen goed opgewarmd zijn geeft deze versterker weinig of geen bijgeluiden of ruis. Verder reageert de versterker zeer clean.
Over het algemeen is de conclusie van de gebruiker van deze versterker dat men zowel met humbucker als met single coils een zeer bruikbare klank krijgt. Men geeft aan dat de klanken sprankelend, open en vinnig zijn.

Conclusie

De conclusie is dat deze versterker wat betreft prijs -kwaliteit verhouding zeer goed presteert. Er komt een goede klank uit versterker en is verder makkelijk in gebruik.