donderdag 6 november 2014

Godin 5th Avenue Uptown GT




Godin 5th Avenue Uptown GT


Algemene informatie

De Godin 5th Avenue Uptown GT is een archtop gitaar. Dat wil zeggen, dat deze hollowbody een gebogen bovenblad heeft. Volgens Godin is deze gitaar bijzonder geschikt om er blues, rock en/of jazz mee te spelen. Al met al is de Godin 5th Avenue Uptown GT een zeer veelzijdige gitaar.
Deze gitaar heeft een klassiek uiterlijk, maar is tegelijkertijd een moderne muziekinstrument.
Wat betreft het gewicht is deze Godin een iets zwaarder dan de meeste stratocasters. Maar is de body wel een stuk groter, het is te vergelijken met een akoestische gitaar.


Godin 5th Avenue Uptown GT
Godin 5th Avenue Uptown GT

Bouw

De Godin 5th Avenue Uptown GT heeft men in de kleuren rood en zwart gemaakt. De top van de body is gemaakt van gevlamde esdoorn ( maple ). De zij en achterkant zijn gemaakt van Canadese kerselaar ( Cherry ). Verder is de toonblok ook van gemaakt van Canadese kerselaar. In de top zitten de duo f-gaten.
Op de toonblok die binnenin de holle constructie zit, daar zijn de pickups op gemonteerd. Door de pickups op deze manier te bevestigen, zorgt men ervoor dat men meer sustain heeft en gaat men overmatige feedback tegen.
Men heeft zowel de voor als de achterzijde voorzien van een crèmekleurige binding van kunststof.

Godin 5th Avenue Uptown GT
Godin 5th Avenue Uptown GT

Godin Tric kist

Wanneer men deze Godin Uptown koopt krijgt men er de Godin Tric kist bij. Het is een ontwerp wat al een hele poos bestaat, maar het blijft apart. De meeste gitaarbouwers leveren hun gitaren af in een gitaarkoffer die aan de buitenkant van een harde materiaal is en van binnen zacht.
De Tric kist van Godin is aan de buitenkant gemaakt van een soort zachte kunststof. Volgens Godin is dit de beste oplossing om beschadiging van een gitaar te voorkomen. Door de zachte buitenkant wordt de schok van de val aan de buitenkant opgevangen, en heeft het niet de kans om in de koffer te komen.
Men mag dit graag demonstreren door op beurzen een Godin Tric kist met een dure gitaar erin, van een trap te laten vallen.

Klank

   Bij de firma Godin zijn ze er van overtuigd dat deze type's gitaren beter klinken met dikkere snaren.    Vanuit de fabriek worden er snaren opgezet met een zware snarenset. Van deze snaren is de G-            snaar omwonden.
   De Godin 5th Avenue Uptown GT heeft een brugsysteem die bestaat uit twee delen. Allereerst is er    de vaste brug, die staat vast op het bovenblad vlak achter de brugpickup. Veel gitaarbouwers              hebben bij deze modellen, een zwevende brug. Verder is deze gitaar voorzien van een Bingsby
   tremelo. Godin heeft voor deze gitaar gekozen voor twee Custom Godin  humbuckers. 

Kop



Zowel de hals als de stemkop van de Godin 5th Avenue Uptown GT zijn gemaakt uit esdoorn. De stemmechanieken zijn gemaakt van verchroomd metaal. Verder reageren de tuners die van Godin zelf zijn alert bij het stemmen van de gitaar.
De hals is uit een stuk gemaakt en is gelakt in de kleur van de gitaar. Op deze hals worden de nekhiel en stemknop vast gelijmd.
De toets van de Godin 5th Avenue Uptown GT is gemaakt van ebbenhout, ook wel Ebony genoemd. De toets van deze gitaar heeft 21 medium frets en is ingelegd met dots van parelmoer. De merknaam en logo is geen inlegwerk,maar wordt op de kop gespoten.


kop van een Godin 5th Avenue Uptown GT
kop van een Godin 5t Avenue Uptown GT

Conclusie

Zoals gewoonlijk bij de gitaren van Godin is de gitaar keurig afgewerkt. Men zal geen lijmresten tegen komen, zelfs de F gaten zijn tot aan de zijkant toe keurig afgelakt. Hierin heeft de gitaarbouwer Godin ook een naam in hoog te houden. Men bouwt en leveren de gitaren keurig af.
De gitaar kost 1500 Euro, dit is voor de meeste mensen een behoorlijk bedrag voor een gitaar. Echter als men ziet wat voor materialen en onderdelen Godin gebruikt. Dan is de prijs kwaliteit verhouding, prima in orde.