zaterdag 28 november 2015

Slash

Slash


Algemene informatie

Op 23 juli 1965 werd Saul Hudson geboren in Hampstead in London. Saul Hudson is bekend geworden als Slash, gitarist van Guns N' Roses. Slash bracht zijn jeugd door in Stoke on Trent, dit ligt midden in Engeland.
Later verhuisde Saul Hudson naar Los Angels in Amerika. Hij was toen elf jaar oud. Vandaar dat Slash in het bezit is van zowel de Britse als de Amerikaanse burgerschap.
Op 15 jarige leeftijd kreeg Slash een gitaar. Hij was de hele dag met zijn gitaar bezig, wat zijn schoolprestatie niet ten goede kwam.
Op het moment dat Saul Hudson in Los Angeles woonde, was dit een stad met vele beginnende rockbands. Zodoende waren er genoeg muzikanten om mee te spelen en om in contact te komen.
In 2001 op 35 jarige leeftijd ging het bijna mis met Slash, wat betreft zijn gezondheid. Door jaren lang alcohol en drugs te gebruiken, kreeg Slash last van zijn hart. Men heeft toen een defibrillator bij hem geïmplanteerd. Sinds die tijd gaat het dan ook weer goed met zijn gezondheid.
Men kan wel stellen dat Slash tot een van de beste rock n' roll gitaristen behoort.

Slash in actie
Slash in actie

Handelsmerk

Zijn handelsmerk of zoals vele muziekliefhebbers hem kennen, is zijn uiterlijk. Vaak draagt hij een leren broek waar uit de achterzak een zakdoek uit hangt, en draagt hij een zonnebril. Verder heeft Slash vaak en sigaret in zijn mondhoek hangen tijdens zijn gitaarsolo's. Echter is hij met het roken gestopt in 2009, nadat zijn moeder aan kanker was overleden.
Boven op zijn dikke bos zwart krullend haar draagt hij, zoals men dat noemt een tophat. Om de tophat zit een kapot gesneden riem.
Wat natuurlijk zijn handelsmerk is wat betreft het gitaar spelen. Dat zijn de hoge krijsende solo's in combinatie met zijn geliefde zijn Gibson Les Paul gitaar. Hij is dan ook een verwoede verzamelaar van vintage Les Paul gitaren.

Slash
Slash

Guns N' Roses

De periode waarin Slash wereldberoemd werd is 1986. Toen werd namelijk de latere wereld beroemde band Guns N'Roses opgericht. Samen met Axel Rose was Slash het gezicht van deze roerige band.
Guns N' Roses heeft succesvolle concerten en albums afgeleverd. Echter ging de samenwerking tussen Axel Rose en Slash niet altijd soepeltjes. En op een gegeven moment was het gebeurd tussen hun samenwerking, en ging de Guns N'Roses verder zonder Slash. Beide heren hebben elkaar sinds 1996 dan ook niet meer gesproken.
Slash had in die tijd al projecten met onder ander Michael Jackson en Lenny Kravitz. Verder had Slash een eigen band opgericht, Slash Snakepit genaamd.

Not In This Lifetime Tour

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, Eind 2016 wordt bekend dat Guns N' Roses weer op tournee gaat. De tour zal in 2017 plaats vinden onder de naam,  "Not In This Lifetime Tour", 24 jaar later toen de groep ophield te bestaan. Op 12 juli 2017 heeft Guns N' Roses de Goffert in Nijmegen opgetreden. Dit concert trok 60.000 bezoekers, de concerttickets waren heel snel verkocht. Tijden dit concert werd alleen oud materiaal gespeeld. De gehele tour heeft goede recensies ontvangen.
Het betrof niet de oorspronkelijke samenstelling van Guns N' Roses, gitarist Izzy Stradlin en drummer Steven Adler waren niet aanwezig. Maar de Guns N'Roses fans zullen daar niet om malen. Bij deze rockgroep denkt men toch altijd aan Axel Rose en Slash.
Guns N' Roses
Guns N' Roses

Velvet Revolver

In 2002 werd er een Amerikaanse hardrockband geformeerd uit ex-leden van Guns N'Roses en Stone Temple Pilots. Waarvan  Slash ook lid van was. Men trad onder ander ook nog tijdens Live 8, op 2 juli 2005 in Hyde Park Londen.
De bandnaam Velvet Revolver, is vernoemd naar The Velvet Underground.

Slash feat Myles Kennedy & The Conspirators
Slash feat Myles Kennedy & The Conspirators

Slash feat Myles Kennedy & and The Conspirators

In de loop van de jaren heeft Slash vele solo projecten gedaan met Myles Kennedy. Men kan hierin stellen dat Myles Kennedy zijn vaste partner hierin is.
Myles Kennedy is de zanger en gitarist van Alter Bridge. Deze zanger wordt veelal geroemd om zijn zangstem, die een bereik van 4 octaven schijnt te hebben.
Vanaf het jaar 2012 is Slash samen met Myles Kennedy & The Conspirators regelmatig op tournee. Ze zijn dan ook zeer gewild op vele festivals, vanwege het feit dat het een fantastische live-act is met uitstekende muzikanten.

Slash signature gitaar
Slash signature gitaar

Signature

Net als zovele beroemde gitaristen is de naam van Slash gekoppeld aan gitaren. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de meeste van de signature gitaren, Les Paul modellen zijn. Er zijn signature gitaren van de merken, Gibson, Epiphone en BC Rich.
Behalve gitaren zijn er ook andere elementen van uit de muziek aan Slash gekoppeld. Onder ander Marshall versterkers, de Slash "Wah -Wahpedaal" en humbuckers van Seymour Duncon.