woensdag 4 februari 2015

Lag Roxane Racing 2000

Lag Roxane Racing 2000


Algemene informatie

De Lag Roxane Racing 2000 is gebaseerd op het uiterlijk van een auto en de Roxane gitaar van Lag. De gitaarbouwer Lag heeft voor deze gitaar gekozen de Roxane  te stylen met een vleugje sportwagen. Deze gitaar kan men in verschillende kleuren kopen. Voornamelijk in vintage kleuren, de racing-red kleur is wel heel toepasselijk voor dit model gitaar. Ook niet te vergeten dat deze gitaar ook te leveren is in het beroemde " British racing Green ".
Wat verder duidelijk naar voren komt bij de Lag Roxane Racing 200, is hoe men de hals van de gitaar heeft ingelegd. Men heeft de hals ingelegd met zogenaamde "wings ", dit is gebaseerd op de oldtimers uit de jaren 50.
Verder wordt de gitaar afgeleverd in een gitaartas. Nu is dit op zich niet bijzonder, maar de gitaartas die Lag vertrekt bij deze gitaar heeft wel een mooie look. Ze leveren deze Lag gitaar in een gitaartas die aan de buitenkant is afgewerkt met leer. De gitaartas is van binnen in zijn geheel gevoerd. Dit heeft als doel dat de Lag RR 2000 niet beschadigt.
Lag Roxane Racing 2000
Lag Roxane Racing 2000

Bouw

Voor de body van de Lag Roxane Racing 2000, heeft men gekozen voor een dubbele cutaway. Het materiaal van de body is gemaakt van mahonie.Verder is deze Lag gitaar uitgevoerd met een gewelfde top.
Wat verder ook een heel mooi detail is van de Lag RR 2000, is de slagplaat. Deze is gemaakt van gegraveerde aluminium en is symmetrisch van vorm.
Als pickups heeft Lag gekozen voor de Seymour Duncan P90. Men heeft verder twee volumeknoppen gemonteerd op de body van de gitaar. Elke pickup heeft zijn eigen volume knop, het zogenaamde dubbele volumeregeling. Men kan dus de pickups apart aansturen. De brugpickup levert het rauwere geluid, terwijl de halspickup een warmere geluid produceert.
Op de body heeft Lag de keus gemaakt om een brug te monteren van Schaller, dit in combinatie met een tremelo-arm van Bingsby.

Stemkop van de Lag Roxane Racing 2000
Stemkop van de Lag Roxane Racing 2000

Kop

Net zoals de body is ook de stemkop afgewerkt met  een aluminium onderdeel. De plaatje die ze op de stemkop hebben geplaatst, is dan ook volledig afgestemd op de thema auto. Natuurlijk hebben ze de stemmechanieken van Schaller, ook volledig afgestemd op de thema die Lag heeft gecombineerd met deze gitaar.
De hals van deze elektrische gitaar is gemaakt van mahonie. Deze hals van de Lag Roxane Racing 2000 hebben ze met een mooi gevormde nekhiel vastgelijmd aan de body. Voor de topkam hebben ze gekozen voor Tusq als leverancier.
Verder hebben ze de gitaar voorzien van een ebbenhouten toets met mooi inlegwerk. Het is dan ook geen verrassing dat de hals is ingelegd met "wings ". De hals van deze Lag, telt 22 frets.


Lag Roxane Racing 2000 slagplaat
Lag Roxane Racing 2000 slagplaaat

Conclusie

Lag geeft aan dat de adviesprijs van deze elektrische gitaar rond de 2000 euro ligt. Dit is zeker geen goedkope gitaar.
Maar als men ziet hoe deze gitaar wat betreft zijn look eruit ziet, en wat voor materialen en onderdelen er gebruikt zijn. Dan kan men zeker stellen dat de verhouding wat betreft de prijs en kwaliteit zeker in orde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten