zondag 19 april 2015

Godin Session Vintage Burst SG

Godin Session Vintage Burst SG


Algemene informatie

De Godin Session Vintage Burst SG is een elektrische gitaar, die door Godin wordt geleverd in twee versies. De ene versie is afgewerkt met een satijnen laklaag, en de ander is een uitvoering die is afgewerkt in hoogglans.
Het is een gitaar die vele mogelijkheden kent om verschillende stijlen muziek mee te spelen. Deze Godin is uitermate geschikt voor het spelen van country, blues, pop en zelfs metalmuziek. Dit heeft er mee te maken dat men deze Godin afgemonteerd met single coils en een humbucker.
De Godin Session gitaren worden met de hand gebouwd, in Canada.
Godin Session Vintage Burst SG
Godin Session Vintage Burst SG

Bouw

De Godin Session Vintage Burst SG lijkt heel veel op het model stratocaster van Fender. In heel veel opzichten is dit ook zo, er zijn en paar kleine verschillen. Gitaarbouwer Godin heeft ervoor gekozen om de randen van de body minder af te ronden. Dit zelfde geldt voor de cut-away. Verder is de vorm van de hiel in de uitsparing van de cut-away dieper. Zodat men nog makkelijker de onderste toetsen kan bereiken.
Men heeft de body van de Godin Session gemaakt van lindenhout ( basswood ). Men maakt de body van drie verlijmde stukken lindenhout. 
Men heeft de Godin Session Vintage Burst SG voorzien van twee singlecoils en een humbucker. De ene singel coil zit in de nekpositie, en de andere in het midden. De humbucker zit vlak bij de brug gemonteerd. De singel coils en humbucker zijn te bedienen met een schakelaar. Deze schakelaar heeft vijf standen. Verder zit er op de body een tone pot en een volume pot. Hierbij is de tone pot voorzien van een push/pull functie. Hierdoor kan men de humbucker splitsen, waardoor men de typische singel coil klank aan de brug overhoudt.
De brug die men op deze gitaar gemonteerd heeft, is van Godin zelf. Deze tremelo brug is niet zwevend opgesteld, maar kantelt op twee zogenaamde steunpennen.

Stemkop Godin Session
Stemkop Godin Session

Kop

Aan de mooie stemkop van deze Godin Sessio zitten zes oliebad stemmechanieken. Deze zitten net als bij de meeste Stratocasters gitaarmodellen, aan dezelfde kant. Voor de topkam heeft Godin gekozen voor "Tusq ", van het merk Graph Tech.
De hals heeft men gemaakt in een zogenaamde D-ronding. Wat over het algemeen als prettig wordt ervaren door de meeste gitaristen. Men heeft de hals gemaakt van esdoorn ( maple ), de toets is gemaakt van palissander ( rosewood ).

Body Godin Session
Body Godin Session

Conclusie

De conclusie is dat deze met de handgebouwde Godin Session Vintage Burst SG een goede aankoop is. Het is een gitaar die met de humbucker en singel coils zeer veelzijdig is in het geluid. Hierdoor kan men met deze Godin  verschillende muziekstijlen spelen.
De Godin Session Burst SG kost 528 euro, de hoogglans kost 50 euro meer. Waar vindt men tegenwoordig voor deze prijs een met de hand gebouwde gitaar?
Al met al een een zeer veelzijdige gitaar, keurig met met de hand gebouwde en toch redelijk betaalbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten