maandag 19 januari 2015

Alhambra J-4 CW A B E5

Alhambra J-4 CW A B E5

Algemene informatie

Wanneer men aan de gitaren van Alhambra denkt, heeft men al gauw een klassieke spaanse gitaar voor ogen. Toch heeft de gitaarbouwer Alhambra ook veel akoestische gitaren gebouwd.
De Alhambra J-4 CW A B E5 is een akoestische jumbo gitaar. Deze gitaar is keurig afgewerkt. Dit is ook iets waar de gitaarbouwer Alhambra om bekend staat.
Dit model van Alhambra is zoals gezegd een jumbo model met een cutaway. Deze gitaar wordt afgeleverd in een gitaarkoffer waarvan de buitenkant van leer is. De binnenkant van de koffer is bekleed met een zwarte stof.

Alhambra J-4 CW A B E5
Alhambra J-4 CW A B E5

Bouw


De top van deze jumbogitaar is gemaakt van massieve " German spruce ". Hiermee bedoelt men dat het hout afkomstig is van een massieve Duitse den. De rest van de klankkast is gemaakt van, zoals Alhambra het zelf noemt, "curly map ". Dit is ook een massieve houtsoort, zodat de gehele klankkast gemaakt is van massieve hout. De zijkant en achterkant zijn licht gevlamd.
Verder heeft Alhmbra de body afgewerkt met een maple binding. De brugzadel van deze gitaar bestaat uit twee delen. Men noemt dit in vaktermen een geintoneerde brug.
De pick-up die Alhambra heeft geplaatst zijn van Fishman E5 Premium.


Achterkant Alhambra
Achterkant Alhambra

Kop

De stemmechanieken zijn op de "normale " manier op de kop geplaatst, elke zijde drie. Verder hebben ze het bekende Alhambra-logo op de stemknop verwerkt.
Alhambra heeft ervoor gekozen om de hals en stemkop uit 1 stuk hout te maken. Via een hiel bevestigt men de hals aan de body. De toets van de Alhambra J-4 heeft 20 fretten, en is gemaakt van ebbenhout. Verder heeft men op de hals de inlays onder de dikke E-snaar geplaatst.

Kop van de Alhambra
Kop van de Alhambra

Conclusie

Zoals men gewend is van de gitaarbouwer Alhambra, is deze jumbo gitaar uitstekend afgewerkt. Er zijn kwalitatieve goede houtsoorten gebruikt. Wanneer men deze gitaar bespeelt hoort men prachtige klanken komen vanuit de volledige massieve klankkast.
De Alhambra J-4 CW A B E5 is te koop voor plusminus 1700 euro. Dit is best wel een behoorlijke prijs voor een gitaar. Maar er worden dan ook wat luxere houtsoorten gebruikt en de gitaar is dan ook perfect gebouwd en afgewerkt.

Brug van de Alhambra J-4
Brug van de Alhambra J-4


Geen opmerkingen:

Een reactie posten