dinsdag 13 januari 2015

LTD SCT-607B

LTD SCT-607B

Algemene informatie

De elektrische gitaar LTD SCT-607B is een signature model. En wel van de Deftones gitarist Stephen Carpenter. LTD is een gitaarbouwer die gitaren bouwt, met als moederbedrijf ESP. Men zegt dat LTD de signature "budgetgitaren " bouwt naar idee van de ESP gitaren. Nu wil het niet zeggen dat een LTD gitaar echt goedkoop is. Natuurlijk wel een stuk goedkoper als een ESP gitaar. Gitaarbouwer ESP heeft natuurlijk een goede naam in de gitaarwereld. Er zijn verscheidene beroemde gitaristen die op een ESP gitaar spelen. 
Met deze signature gitaar heeft Stephen Carpenter zijn eigen wensen naar voren gebracht, zoals hij een gitaar graag wil zien. Dus is het niet verwonderlijk dat deze gitaar echt geschikt is voor metal muziek en harde zware rockmuziek.
Wat een groot verschil is met de meeste andere gitaren, de LTD SCT-607B is voorzien van zeven snaren. Of men als gitarist hiermee blij is,dat is heel erg persoonlijk. 
LTD SCT-607B
LTD SCT-607B

Bouw

De LTD SCT-607B is gebouwd in Korea. Men heeft gekozen om als body voor de telecaster model te kiezen. Door de gebruikte materialen is deze gitaar vrij licht wat betreft zijn gewicht.
Verder is de body geheel zwart van kleur, dit in combinatie met de  witte kunststof slagplaat en bindingen in de kleur van parelmoer.
Voor de brug heeft men gekozen voor het type Tune-o-matic, De snaren gaan dwars door de body heen. Verder zijn zowel de tuners als de hardware van goede kwaliteit.
Ze hebben er voor gekozen om geen hals pick-up te plaatsen. Deze gitaar van LTD is alleen voorzien een brug pick-up. Dit zijn wel twee EMG 81's pick-ups. Verder zit er aan de achterkant van de body, het batterijcompartiment. Wanneer men de batterijen wil vervangen, moet men de deksel verwijderen door middel van de schroeven ;los te draaien.
Kop van de LTD SCT-607B
Kop van de LTD SCT-607B

Kop/hals

Doordat deze gitaar is voorzien van zeven snaren, is de hals breder dan de hals van een gitaar met zes snaren. Wel is de hals van de LTD SCT-607B iets langer dan de hals van een Les Paul os een stratocaster. Hierdoor kan men deze gitaar nog iets lager stemmen, doordat de snaren een iets langer zijn. Hierdoor komt er wat extra spanning op de snaren.  Voor de stemmechanieken hebben ze locking tuners gebruikt. Met dit systeem haal je de snaar door de tuner, dan stevig aantrekken en vervolgens de knop dicht te schroeven.
Verder is het een opvallend detail, dat de toets niet is ingelegd met inlays.
De hals van deze gitaar is vervaardigd uit maple. Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor de hals van gitaren. Alleen ziet men niks van het hout, doordat de gehele gitaar is afgelakt met een zwarte lak.
Gitaarbouwer LTD heeft ervoor gekozen om de hals van deze gitaar door de gehele body te laten lopen. In vaktermen wordt dit "neck through "genoemd.
Body van LTD SCT-607B
Body LTD SCT-607B

Conclusie

De conclusie van de LTD SCT-607B, is dat het een prima afgewerkte gitaar is. Er zijn goede materialen gebruikt en is verder keurig afgewerkt. Men spreekt altijd dat LTD de budgetgitaar is van de ESP. Maar deze LTD kost toch nog plusminus 1300 euro. Maar ja wat wil wil je, een gitaar van het merk ESP kost al gauw het dubbele.
Toch zeggen de kenners dat men waar voor zijn geld krijgt, en de echte metal en hardrock gitarist zal zich goed kunnen uitleven en genieten met deze elektrische gitaar.
Wat jammer is dat als men deze gitaar koopt, hem mee krijgt in een kartonnen doos. Je zou zeggen dat  er toch wel een draagtas bij kon, bij aankoop van deze gitaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten