maandag 26 januari 2015

Norman Studio B50

Norman Studio B50

Algemene informatie

Norman is een zustermerk van de beroemde gitaarbouwer Godin. De gitaren van Norman worden gebouwd in Quebec in Canada. Deze gitaarbouwer maakt alleen akoestische gitaren. De Norman Studio B50 wordt dan ook geleverd in de befaamde tric-kist van Godin. Hoe de tric-kist van Godin werkt, kan men in deze blog lezen in het artikel over de Godin 5th Avenue Uptown GT.

Norman Studio B50 body
Norman Studio B50 body

Bouw


De Norman Studio B50 is wat betreft model een dreadnought. De top van de Norman Studio B50 heeft men gemaakt van spruce, oftewel sparrenhout. Voor de zijkanten en achterkant heeft men gekozen voor esdoorn. Wat dan vooral in het oog springt is het gevlamde houtsoort wat men hiervoor gebruikt heeft.
De zijkanten en achterkant niet gemaakt van een massieve houtsoort, maar van een driedelige laminaat.
Voor de brug heeft gitaarbouwer Norman gekozen voor ebbenhout. De topkam en kam zijn gemaakt van kunststof. Wel van het zogenaamde Tusq, wat heel erg in de buurt komt van de klankeigenschappen van de ivoren kammen.

Norman Studio B50 achterkant
Norman Studio B50 achterkant


Kop


De stemkop van de Norman Studio B50 is heel mooi afgewerkt. Er is voor de stemkop een toplaag van esdoorn gebruikt, met quilt tekening. Voor de hals van deze gitaar gebruikt men esdoorn met een vlam er in. Men gebruikt dit vaak bij de duurdere custom gitaren.
Aan de hals zitten de kop en nekhiel vast gelijmd. Verder werkt men de hals afgelakt met een zeer fijne satijnen laklaag. Deze gitaar heeft 21 mediumfrets van ebbenhout.
Voor de stemkop heeft men gekozen voor sjieke gouden stemmechanieken die aan de achterkant open zijn.

Norman Studio B50 stemkop
Norman Studio B50 stemkop

Conclusie


Voor ruim 700 euro kan men deze gitaar kopen, dit is inclusief de Tric-kist. Deze gitaar valt zeker op met zijn mooie houtsoorten die ze gebruikt hebben voor deze gitaar. Naast de houtsoorten heeft men voor de onderdelen ook goede materialen gebruikt.
De gitaar is verder keurig netjes afgewerkt en gebouwd. Verder is de klank van de Norman Studio B50 zeer sprankelend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten